RESILIENT CITY
RDM CoE  _  Resilient City   _  Nieuws   _  Concept house CHIBB geopend
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Concept house CHIBB geopend


13 oktober 2014

Op 9 oktober is het tweede huis in Concept House Village (CHV) geopend in Rotterdam Heijplaat: CHIBB, geheel ontworpen en gebouwd door studenten van Hogeschool Rotterdam.CHIBB is een extreem duurzaam en innovatief concept dat tijdelijk (ca. 4 jaar) in CHV gedemonstreerd en getest wordt. Het concept is niet alleen duurzaam op het gebied van minimaal energieverbruik, maar speelt in op alle facetten van duurzaamheid, dus ook bijvoorbeeld grondstofgebruik, C2C, leefmilieu, waterhuishouding, ecologie en mobiliteit en wel voor de gehele levenscyclus.CHIBB is geheel ontworpen en gebouwd door mbo- en hbo-studenten. De studenten van Albeda College en Hogeschool Rotterdam werkten samen in de zogenoemde SUS-ateliers op RDM Campus. SUS-ateliers biedt studenten een leerlijn met stage, leerbedrijf, minor en afstudeeratelier, waarin studenten en bedrijven samenwerken aan een echt project, dat ook echt gebouwd wordt. Een uitstekende voorbereiding voor de professional van de toekomst.

Na de presentatie van het project in Innovation Dock vertrok het hele gezelschap naar CHV, om na de officiële opening rondgeleid te worden door het nieuwe concept house. 

Bekijk ook de video over het project:RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap